Een niemendalletje waar je snel doorheen loopt als je geen omweg wil maken. In dat donker steegje wil je liever niet zijn. Behalve natuurlijk als je verliefd bent en onopvallend stiekem je liefje wil kussen. Er wonen heel gewone mensen. Mensen als u en ik. Mensen die hun dagelijks kostje bij elkaar moeten schrapen en hun kinderen moeten opvoeden.
Je hebt geluk als je nog werk hebt. Ben je werkeloos, dan moet je stempelen en op een houtje bijten. Zelfs de kastelein verkoopt levensmiddelen om zijn hoofd boven water te houden. Die rot crisis drijft de mensen uit elkaar. De buurvrouw waarmee je het altijd zo goed kon vinden krijgt kapsones omdat haar man werk heeft en de jouwe niet. Buren die bij elkaar de deur plat liepen kijken elkaar niet meer aan. Zelfs hun kinderen, die er echt niks aan kunnen doen zijn de dupe. Als hun kroost er ook nog tussenuit knijpt heb je helemaal de poppen aan het dansen.
Zeker nu er sinds kort een vrouw van twijfelachtig allooi is komen wonen. Wat wil dat mens van onze mannen? ’Het gezellige café “De Klep” is lang niet zo gezellig meer. In plaats dat er aan de tafeltjes om een rondje wordt gekaart, wordt er nu om de macht gestreden. ”Wie is de koning van de Floddergats” dat vraagt zich ook het Akkermansgilde af. Als de strijd al te hoog oploopt moet het gezag ingrijpen en dat valt Gorreju niet mee. Of zal de geestelijkheid weer vrede stichten in dat achteraf straatje?
Volkstheater Frans Boermans brengt de Floddergats tot leven. De Keizerstraat, zo als de Floddergats ook wel wordt genoemd, heeft zijn naam te danken aan Keizer Napoleon en is voor de Venlonaar nog altijd van bijzondere betekenis. De meeste Venlonaren kennen die gats als het vrijersstraatje. Dat er vroeger mensen hebben gewoond weten ze niet. Vanaf nu is de Floddergats meer als en vluchtroute voor bange keizers en verliefde paartjes. Vanaf nu verteld de Floddergats haar eigen verhaal; een verhaal over liefde en verdriet. Een verhaal over hard werken en feesten. Een verhaal over strijd en duistere zaakjes. Een verhaal om nooit meer te vergeten.
De voorstellingen van Volkstheater Frans Boermans: