Taal: Nederlands (geactiveerd) Taal: Venloos

Welkom bij het Theater van 't Laeve

Welkom op de website van het Volkstheater Frans Boermans genoemd naar de, in 1999 overleden, grote Limburgse tekstdichter Frans Boermans. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk met het doel theatervoorstellingen in het plaatselijke dialect mogelijk te maken naar de ideeën van Frans Boermans.

Nieuwe voorstelling: Vraemp geld

Medio november 2019 speelt Volkstheater Frans Boermans een nieuw stuk. Het betreft een volkse komedie genaamd Vraemp Geld. Deze komedie in vijf bedrijven is geschreven door Sef Peeters en wordt geregisseerd door Marnix Mulder.

Inhoud

Herman en Fanny zijn tevreden met hun leventje. De dagen rijgen zich aaneen en er gebeurt weinig waar ze zich zorgen over hoeven te maken. Het is goed zo. Ook in hun familie is alles koek en ei. Och, in iedere familie is wel eens iets. Waar niet? Men heeft zo zijn eigenaardigheden, maar daar is mee te leven. Zwager Ferdinand kan wel eens irritant over komen en schoondochter Laura zou je wel eens achter het behang willen plakken, maar dat is nu eenmaal zo en zal niet snel veranderen. Ze zijn gek op hun kleinkinderen Daan en Sofie. Daar hebben ze alles voor over. Dit vreedzaam tafereel wordt ernstig verstoord als Herman de Duitse Lotto wint. Dan komen er bij mensen onverwachte kanten naar boven. Hoe een mens kan veranderen! Het stuk begint met Herman die zijn verjaardag viert. Maar voor dat het feest losbarst, plakt hij nog eerst de band van de fiets van zijn kleindochter Sofie.

Wie doen er mee? 

De periode van aanmelding voor de auditie is inmiddels afgesloten. Wie uiteindelijk de rollen krijgen, wordt medio januari 2019 bekend.

Wanneer?

De voorstellingen zijn in november en december 2019.

Volkscultuur

Volkstoneel leeft in Noord-Limburg, de voorstellingen zijn meestal uitverkocht. De productie wordt mogelijk gemaakt door instellingen en ondernemers die de volkscultuur een warm hart toedragen.

Deze website kunt u ook lezen in het Venloos dialect.

Privacywet AVG

Onze stichting zal de wet "Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG" toepassen en alles doen om persoonsgegevens veilig te stellen.

Sef Peeters winnaar van het Muulke 2017

Ons bestuurslid en toneelschrijver Sef Peeters ontving op 23 juni 2017 het Muulke.Sef ontving de Schaduwprijs op de jaarlijkse Avond van het Muulke van het Toneelhuis LFA.Hij kreeg de prijs voor zijn buitengewone inzet voor het amateurtoneel.

Proficiat Sef!