Taal: Nederlands (geactiveerd) Taal: Venloos

Welkom bij het Theater van 't Laeve

Welkom op de website van het Volkstheater Frans Boermans genoemd naar de, in 1999 overleden, grote Limburgse tekstdichter Frans Boermans. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk met het doel theatervoorstellingen in het plaatselijke dialect mogelijk te maken naar de ideeën van Frans Boermans.

Het Volkstheater viert in het jaar 2017 de 100e geboortedag van Frans Boermans met een voorstelling over zijn leven. Een leven gekenmerkt door zijn verlangen naar het theater. Als kind wordt Frans gegrepen door volkstoneel. In zijn dromen speelt hij voor volle zalen.

Volkstoneel leeft in Noord-Limburg, de voorstellingen zijn meestal uitverkocht. De productie wordt mogelijk gemaakt door instellingen en ondernemers die de volkscultuur een warm hart toedragen.

Deze website kunt u ook lezen in het Venloos dialect.

Privacywet AVG

Onze stichting zal de wet "Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG" toepassen en alles doen om persoonsgegevens veilig te stellen.

De krant

In de krant 't Is Maar Veur Efkes leest u alles over de gelijknamige voorstelling. Lees hier de krant.

Extra voorstellingen

Nieuwe voorstellingen in november 2017, en er komen nog vier extra uitvoeringen. In verband met de grote belangstelling komen op 30 november, 1, 2 en 3 december nog extra voorstellingen. Ga hier naar de online kaartverkoop.

Sef Peeters winnaar van het Muulke 2017

Ons bestuurslid en toneelschrijver Sef Peeters ontving op 23 juni 2017 het Muulke.Sef ontving de Schaduwprijs op de jaarlijkse Avond van het Muulke van het Toneelhuis LFA.Hij kreeg de prijs voor zijn buitengewone inzet voor het amateurtoneel.

Proficiat Sef!