Taal: Nederlands (geactiveerd) Taal: Venloos

Ós nieje stök

Inhoud

Er is crisis bij ’t Volkstheater Frans Boermans. Na tien succesvolle voorstellingen, wil het bij de elfde maar niet lukken. Wat is typisch volkstheater? Wat is echte Venlose humor? De schrijver zit met zichzelf in de knoop. Hij heeft een writer’s block en de nasleep van Corona werkt ook al niet inspirerend.

’t Bestuur praat al maanden in een vicieuze cirkel. Ze komen geen stap verder. Vanuit de hemel bekijken Sef Cornet en Frans Boermans die creatieve armoede en begrijpen niet hoe het zo mis is kunnen gaan met de Venlose volkscultuur. Zij hebben toch het goede voorbeeld gegeven?!

‘Ós nieje stök’ is volkstoneel met veel herkenbaarheid voor de Venlonaar. De makers hebben hun verbeelding de vrije loop gelaten. Het resultaat is een kolderiek en af en toe melancholisch volkssprookje met ontroerende en hilarische momenten waarin het werk van Sef Cornet en Frans Boermans extra aandacht krijgen. Een bijzondere toneelervaring voor de liefhebbers van het Volkstheater!

Voor informatie over datums en kaarten klik hier.

Acteurs

Sef Peeters heeft met zijn creatief team een avondvullende voorstelling geschreven waarin vijftien acteurs onder leiding van regisseur Marnix Mulder acte de présence zullen geven. Klik hier voor meer informatie over de acteurs.