Taal: Nederlands (geactiveerd) Taal: Venloos

Ós nieje stök

Inhoud

Er is crisis bij ’t Volkstheater Frans Boermans. Uitgerekend bij hun tiende voorstelling, hun jubileumstuk, wil ’t maar niet lukken. Wat is typisch volkstheater? Wat is echte Venlose humor? De schrijver zit met zichzelf in de knoop. Hij heeft een writer’s block en de nasleep van Corona werkt ook al niet inspirerend.

’t Bestuur praat al maanden in een vicieuze cirkel. Ze komen geen stap verder. Vanuit de hemel bekijken Sef Cornet en Frans Boermans die creatieve armoede en begrijpen niet hoe het zo mis is kunnen gaan met de Venlose volkscultuur. Zij hebben toch het goede voorbeeld gegeven?!

‘Ós nieje stök’ is volkstoneel met veel herkenbaarheid voor de Venlonaar. De makers hebben hun verbeelding de vrije loop gelaten. Het resultaat is een kolderiek en af en toe melancholisch volkssprookje met ontroerende en hilarische momenten waarin het werk van Sef Cornet en Frans Boermans extra aandacht krijgen. Een bijzondere toneelervaring voor de liefhebbers van het Volkstheater!

Houd de (sociale) media en deze website in de gaten voor data en kaartverkoop.

Spelers

Ons creatief team heeft een avondvullende voorstelling geschreven waarin de volgende vijftien spelers onder leiding van regisseur Marnix Mulder acte de présence zullen geven;

Guusje Hazenbosch - Harold Dückers - Herm Pollux - Herman Houkes - Ine van der Vorst - Jeroen Heuvelmans - Jeroen van den Ham - Mariëlle Billekens - Maud Jansen - Miranda Steegh - Mirjam Alders - Petro Janssen - Roel Verberkt - Sadie Cartigny - Stan Dekkers.